De prijs van zonnepanelen reinigen

De prijs van zonnepanelen reinigen

Wat kost het reinigen van mijn zonnepanelen? Welke prijs zal men aanrekenen voor het poetsen van mijn zonnepanelen?

Door het jaar heen krijgen je zonnepanelen heel wat de verduren. Denk maar aan groenvuil en de ophoping van fijn stof. Hierdoor zijn je zonnepanelen niet meer voor 100% vrij om zonnestralen op te vangen. Je verliest er dus energie door. Verder toont je dak na het reinigen van je zonnepanelen een stuk properder.

Als professioneel schoonmaakbedrijf raden we aan om je zonnepanelen minstens een keer per jaar te (laten) reinigen. Zo voorkom je dat mineralen, zoals stof, insecten en ander organisch materiaal, zich maand na maand makkelijker vasthechten op uw zonnepanelen. We hebben ook klanten waar we vaker of minder vaak de zonnepanelen reinigen.

De prijs en frequentie zijn afhankelijk van enkele punten:

De omgeving

In welke omgeving bevinden de panelen zich? Een bosrijk gebied zal namelijk vuil aantrekken dat moeilijker te verwijderen is dan een paneel in een wijk, met name in de herfst. Hebben we meer tijd nodig om een paneel te wassen? Of hebben we een grondig poetsmiddel nodig? Dan zal dit zich ook vertalen in een iets hogere prijs.

De veiligheid

Hoe zit het met de veiligheidssituatie en het risico? Panelen op een plat dak zijn veiliger voor onze werknemers dan op een steil dak. De nodige voorbereidingen treffen en instaan voor de nodige signalisatie zijn erg belangrijk om de veiligheid van onze medewerkers en passanten te garanderen. Naast snel en voordelig is het ook belangrijk om uw panelen veilig te wassen. Onze vakbekwame medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en weten dat op de juiste manier aan te pakken.

De frequentie van het wassen

Het liefst van al plannen we uw locatie in op de vaste routes van ons schoonmaakteam. Of we uw locatie driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks kunnen opnemen in onze routes, zal dus een invloed hebben op de prijs.

De vervuilingsgraad

Hoe lang is het geleden sinds de laatste wasbeurt? Liggen je panelen al jaren op je dak zonder een reiniging gehad te hebben? Wij raden je aan om je panelen minstens een keer per jaar te laten wassen. Dit helpt om te vermijden dat mineralen, zoals stof, insecten en ander organisch materiaal, zich maand na maand makkelijker weten vast te hechten en zorgt voor een beter rendement.

De afstand

Welke afstand moet ons poetsteam afleggen om op uw locatie aan te komen? Als lokale, betrouwbare schoonmaakbedrijf moeten we ook rekening houden met de verplaatsing van onze werknemers, want ook verplaatsingskosten moeten bekostigd worden.

Onze prijzen ontdekken

Wij van Siro Cleaning Solutions kunnen je verzekeren dat je bij ons aan een gunstig tarief verder geholpen zal worden. Om de juiste prijs voor het reinigen van uw panelen te weten te komen is een plaatsbezoek nodig. Wij komen graag een keer vrijblijvend bij je langs om je een offerte op maat samen te stellen. Neem vandaag nog contact met ons op. Heeft u nog schoonmaakbehoeftes? Of het nu gaat om zonnepanelen, ramenwas, schoonmaak van burelen of gevelreiniging. Wij doen het met een glimlach.