Moet ik mijn zonnepanelen reinigen of niet?

Moet ik mijn zonnepanelen reinigen of niet?

Is het nu wel of niet nodig om mijn zonnepanelen te reinigen?

Je zonnepanelen krijgen doorheen de jaren heel wat te verduren. Afhankelijk van je locatie krijgen ze te maken met groenvuil zoals blaadjes, fijn stof en insecten die zich maand na maand vasthechten aan je panelen. Regen en sneeuw zorgen er wel voor dat luchtig vuil weggespoeld wordt, maar het echte hardnekkige vuil laat zich niet zo snel weghalen.

Niet-onderhouden zonnepanelen ogen ten eerste niet proper. Door een paar vuile zonnepanelen lijkt meteen je hele dak vuil en dat wil niemand.

Verder zorgt het vuil op je panelen voor een slechtere doorkomst van de zon. Je panelen kunnen dus niet optimaal energie opwekken, omdat hij bedekt is. Zeker voor je rendement is het slim om ze zo proper mogelijk te houden. Bij regelmatige schoonmaak kan je een rendementsverbetering van maar liefst 3 tot 5 % behalen. 

Ook om de levensduur van je zonnepanelen te verlengen en te optimaliseren is het aangeraden om ze goed en regelmatig te onderhouden.

Als professioneel schoonmaakbedrijf zijn wij voorstander om op regelmatige tijdstippen je zonnepanelen te laten reinigen. Met de rendementsverbetering zijn wij van mening dat eigenlijk elke zonnepaneelhouder hier voorstander van zou moeten zijn.

Het reinigen van zonnepanelen is echter niet verplicht. Als je dit om eigen redenen niet wil laten doen, zal niemand je erop bestraffen, maar het is wel sterk aangeraden. Zo haal je het maximale uit jouw investering.

Met regelmaat je zonnepanelen laten reinigen

We zouden graag het schoonmaakbedrijf van uw voorkeur willen worden. Of het nu gaat om de reiniging van zonnepanelen, schoonmaak van burelen of gevelreiniging — Schoonmaken doen wij met de glimlach! Vraag nu een vrijblijvend plaatsbezoek aan.