Hoe vaak moet je je zonnepanelen laten reinigen?

Hoe vaak moet je je zonnepanelen laten reinigen?

Zonnepanelen reinigen is een lastig, maar noodzakelijk klusje om het hoogste rendement te behalen. Hou het veilig en kies voor een professional.

Het onderhouden en reinigen van uw zonnepanelen zorgt ervoor dat uw dak er netjes en verzorgd uit ziet. Verder helpt het ook om uw zonnepanelen beter te laten presteren.

Elke dag daalt het rendement van uw panelen. Ophoping van vuil en stof zorgt ervoor dat ze minder zonlicht op opvangen. Een regenbui is niet sterk genoeg om al het vuil weg te spoelen.

Door het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen behaalt u een rendementsverbetering van 3 tot 5 procent. Op lange termijn kan dit een grote impact hebben. Om het maximale uit uw investering te halen laat u uw zonnepanelen best regelmatig en professioneel reinigen.

Hoe vaak moet je je zonnepanelen laten reinigen? Dit is ons advies:

Wij raden aan om je zonnepanelen minstens een keer per jaar te laten reinigen. Dit helpt om te vermijden dat mineralen, zoals stof, insecten en ander organisch materiaal, zich maand na maand makkelijker vasthechten op uw zonnepanelen. We hebben ook klanten waar we vaker of minder vaak de zonnepanelen reinigen. Het is perfect mogelijk om je zonnepanelen driemaandelijks, halfjaarlijks, jaarlijks of tweejaarlijks te laten reinigen. We bezorgen je hierbij graag een overzicht van de geplande poetsbeurten.

Wanneer laat je je zonnepanelen het beste reinigen?

Aangezien de maanden april tot en met oktober zorgen voor de meeste stroomopwekking van je zonnepanelen, kan je best je zonnepanelen laten reinigen in het begin van de lente. Zo start je het seizoen goed en zullen je zonnepanelen optimaal hun werk kunnen doen.

Kies voor een professional

Het poetsen van zonnepanelen is bij velen een klusje dat op hoogte zal gebeuren. Hier zelf aan beginnen is dat ook geen goed idee. Je kan het beter overlaten aan een professional die alles in huis heeft om het veilig te doen verlopen.

Onze vakbekwame medewerkers zijn VCA-gecertificeerd. Zo kunnen we op een veilige manier instaan voor de nodige signalisatie en treffen we de nodige voorbereidingen om uw zonnepanelen op een veilige manier te wassen.

We zouden graag de ramenwasser van uw voorkeur willen worden. Of het nu gaat om ramenwas, schoonmaak van burelen of gevelreiniging — Schoonmaken doen wij met de glimlach! Vraag nu een vrijblijvend plaatsbezoek aan.