Wat kost een gevelreiniging?

Wat kost een gevelreiniging?

Wat kost een gevelreiniging? Welke prijs zal een schoonmaakbedrijf vragen voor het reinigen van mijn gevel? Wel... Dat hangt af van verschillende factoren.

Een vaste prijs op een gevelreiniging plakken is niet makkelijk.

Wij voeren gevelreiniging voor particulieren en bedrijven uit. Zo staan wij dagelijks in voor een frisse uitstraling van diverse gebouwen.  Elke locatie is anders en dat is ook de reden waarom wij steeds een vrijblijvend plaatsbezoek inplannen vooraleer we een offerte kunnen bezorgen. Onze ervaring leert ons immers dat onderstaande factoren bepalend zijn voor de prijs van een gevelreiniging:

De oppervlakte en locatie

Hoe groot is het gebouw en welke oppervlakte moet er gereinigd worden? Kunnen we overal aan? Gaat het om een gebouw op gelijkvloers of zijn er etages? Hebben we een ladder, stelling of hoogtewerker nodig?

Onlangs hebben we een gevel en dak gereinigd in het centrum van een dorp, op de hoek van een drukke straat. Hiervoor moesten we met een hoogtewerker ter plaatse komen, de nodige signalisatie aanbrengen en een aanvraag indienen bij het agentschap wegen en verkeer. Allemaal zaken die de prijs hebben beïnvloed.

Nu zal je misschien schrikken van het werk dat hierbij komt kijken, maar qua prijs valt dat vaak mee. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

De veiligheid

Hoe zit het met de veiligheidssituatie en het risico? De nodige voorbereidingen treffen en instaan voor de nodige signalisatie zijn erg belangrijk om de veiligheid van onze medewerkers en passanten te garanderen. Naast grondig reinigen is het ook belangrijk om uw gevel veilig te reinigen. Onze vakbekwame medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en weten dat op de juiste manier aan te pakken.

De vervuilingsgraad

Is de gevel al eens gereinigd? Of is er aanzienlijke tijd verstreken sinds de laatste reiniging? Het gebeurt namelijk wel eens dat er gebouwd is, maar nog nooit een gevelreiniging is uitgevoerd... Als de gevel zo vuil is of zoveel mos bevat dat we extra product nodig hebben, moeten we hier rekening mee houden in de prijs van het reinigen. Ook bij zware vervuiling willen we natuurlijk een grondige reiniging uitvoeren.

Het kan mogelijk zijn dat er een nabehandeling nodig is zodat het gebouw langer groenvrij blijft. Dan brengen we een vorst en vuil afstotend/werend laagje wallprotect aan.

Het materiaal van de gevel

Uit welk materiaal bestaat de gevel? Wat is de ondergrond? Zo zijn sandwich-panelen makkelijker schoon te maken dan een bakstenen gevel of crepi gevel. Crepi gevels zijn ook weer anders dan klassieke bakstenen gevels en moeten met stoom en lage druk behandeld worden, anders kunnen deze beschadigd raken.

Waarom een gevelreiniging laten uitvoeren?

Vervuiling en pollutie van auto's en uitlaatgassen, regen, weer, wind en sneeuw. Ze zorgen er allemaal voor dat je gebouw een dof, grauw en vuil uiterlijk zal krijgen.

Ook iets simpel zoals regenslag maakt vlekken en strepen. Na verloop van tijd MOET je gevel een keer gereinigd worden.

Gevelreiniging voor bedrijven is belangrijk naar uitstraling toe. Sollicitanten, personeel, klanten en leveranciers ontvangen in een gebouw dat er netjes en rein uitziet is namelijk hoe je een goede eerste indruk maakt.

Uw gevel laten reinigen door een professional

Doorheen de jaren hebben wij al vele gevels gereinigd, hebben we bijgevolg veel kennis opgedaan en daarom geïnvesteerd in de nodige apparatuur.

Wij beschikken dus over alle apparatuur om een professionele gevelreiniging uit te voeren. Wij kunnen uw gevel reinigen onder hoge druk of onder lage druk, maar ook een reiniging met koud water, warm water en stoom zijn mogelijk. Als u graag onze prijzen voor gevelreiniging wil ontdekken, vraag dan vandaag nog een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

Plaatsbezoek Aanvragen