Wat kost een dak ontmossen?

Wat kost een dak ontmossen?

Wat kost een dak ontmossen? Welke prijs het ontmossen van je dak zal zijn hangt af van diverse factoren.

Het is niet altijd gemakkelijk om een vaste prijs te plakken om het ontmossen van een dak. De gemiddelde prijs per m² voor dakontmossing ligt tussen de €7,- en €15,- per m² exclusief BTW. Elk dak en haar omgeving is anders en dat is ook waarom we steeds een vrijblijvend plaatsbezoek inplannen vooraleer we een offerte kunnen bezorgen.

We zorgen steeds voor een snelle service en gratis prijsvoorstel. Dankzij onze eigen hoogtewerker en stoomreiniger kunnnen we steeds een scherpe prijs aanbieden.

Dit zijn de factoren die een invloed hebben op de kostprijs voor het ontmossen van jouw dak:

De oppervlakte

Het aantal vierkante meter heeft de grootste invloed op de kostprijs voor het ontmossen van een dak. Een groter dak neemt namelijk meer tijd in beslag dan een kleiner dak. Voor grotere oppervlaktes, hebben we meer tijd nodig om het dak te reinigen en te coaten. Dat zal zich dan ook vertalen in een iets hogere prijs.

Het type dakbedekking

Het type van dakbedekking heeft ook een invloed op de uiteindelijke kostprijs. Om mos te verwijderen van zijn er verschillende reinigingstechnieken, afhankelijk van het type dakpannen. Ook is het ontmossen van een schuin dak vaak iets duurder, omdat het dakoppervlak lastiger te bereiken is. Dankzij onze hoogtewerker lossen wij dat vaak voordelig op.

Daken met speciale verdelingen, veel randen, hoekjes en kantjes nemen natuurlijk ook meer tijd in beslag. We moeten dan zorgen dat de hoogtewerker anders gepositioneerd is en ook moeilijk bereikbare plaatsen moeten grondig gereinigd worden. Daar moeten we ook rekening mee houden bij het vooropstellen van een prijs.

De leeftijd van je dak en de laatste reiniging

Het is vaak zo dat een ouder dak al wat meer poreusheid heeft opgelopen. Of misschien is het nog nooit gereinigd sins de plaatsing. Als je dak erg verontreinigd is, dan heeft onze ontmosser meer tijd nodig om je dak te reinigen. Voor oudere daken met veel scheurtjes en oneffenheden, is vaak ook een speciale techniek vereist om alles grondig te reinigen. Dit alles heeft een invloed op de prijs voor het ontmossen.

We raden aan om je dak minstens een keer om de 10 jaar te laten ontmossen. Dit helpt om te vermijden dat algen, korstmossen en mossen tot diep in de scheurtjes en openingen van je dak vasthechten.

De locatie en omstandigheden

In welke omgeving bevindt het dak zich? Zijn er omgevingsomstandigheden die een specifieke verontreiniging veroorzaken? Hebben we meer tijd nodig om een dak te onmossen? Of hebben we een grondig ontmossingsmiddel nodig? Dan zal dit zich ook vertalen in een iets hogere prijs.

Hoe zit het trouwens met de veiligheidssituatie en het risico? De nodige voorbereidingen treffen en instaan voor de nodige signalisatie is erg belangrijk om de veiligheid van onze medewerkers en passanten te garanderen. Naast snel en voordelig is het ook belangrijk om uw dak veilig te ontmossen. Onze vakbekwame medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en weten dat op de juiste manier aan te pakken.

Is er een hoogtewerker nodig?

Moet onze ontmosser een hoogtewerker opstellen? Dan moeten we natuurlijk de kosten voor dit toestel in de prijsberekening opnemen.

De afstand

Welke afstand moet onze ontmosser afleggen om op uw locatie aan te komen? Als lokale, betrouwbare dak ontmossingservice moeten we ook rekening houden met de verplaatsing van onze ontmossers, want ook verplaatsingskosten moeten bekostigd worden.

Onze prijzen ontdekken

We zouden graag de ontmosser van uw dak willen zijn. Of het nu gaat om een schuin of plat dak — Een dak ontmossen doen wij met de glimlach! Vraag nu een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

Plaatsbezoek Aanvragen